Dicionario de dicionarios

· Consultar o Dicionario de dicionarios

Está a procurar a expresión fermento entre os lemas no Dicionario de dicionarios


- Número de acepcións atopadas: 19
- Distribución por dicionarios: Aguirre (1858) (1), Rodríguez (1863) (1), Valladares (1884) (3), Filgueira (1926) (2), Carré (1928-1931) (2), Carré (1933) (2), Ibañez (1950) (1), Carré (1951) (2), Eladio (1958-1961) (2), Carré (1979) (2), CGarcía (1985) (1)

Luís Aguirre del Río (1858): Diccionario del dialecto gallego, ed. de Carme Hermida Gulías, CSIC-IPS, 2007
fermento ne

Quenopodio.

Francisco Javier Rodríguez (1863): Diccionario gallego-castellano, ed. de Antonio dela Iglesia González, A Coruña,
Fermento

Quenopodio.

Marcial Valladares Núñez (1884): Diccionario gallego-castellano, Santiago, Imp. Seminario Conciliar
FERMENTO

Levadura, recentadura, harina amasada sin sal y fermentada, para, á su vez, fermentar otra masa

________

com. Que hace fermentar.

FERMENTO

Planta. V. FARNÈLO

X. Filgueira Valverde, L. Tobío Fernandes, A. Magariños Negreira e X. Cordal Carús (1926): Vocabulario popular galego-castelán (publicado por entregas en El Pueblo Gallego)
FERMENTO sm.

Levadura, facentadura.

FERMENTO sm.

Quenopodio, ceñigo blanco, ceñizo.

Leandro Carré Alvarellos (1928-1931): Diccionario galego-castelán, 1ª ed., Lar, A Cruña, 1926-1931
fermentos. m.

Levadura. Masa de harina que fermentó.

________

Germen.

Leandro Carré Alvarellos (1933): Diccionario galego-castelán, Segunda Edizón, A Coruña, Roel
fermento

Germen.

____s. m.

Levadura. Masa de harina que fermentó.

José Ibáñez Fernández (1950): Diccionario galego da rima e galego-castelán, Madrid
fermentos. m.

Levadura. Germen. Masa fermentada.

Leandro Carré Alvarellos (1951): Diccionario galego-castelán, Terceira Edizón, A Coruña, Roel
fermento s. m.

Levadura. Masa de harina que fermentó.

________

Germen.

Eladio Rodríguez González (1958-1961): Diccionario enciclopédico gallego-castellano, Galaxia, Vigo
FERMENTO s. m.

Fermento, lo que hace fermentar, como la levadura.

________

FORMENTO.

Leandro Carré Alvarellos (1979): Diccionario galego-castelán e Vocabulario castelán -galego, A Coruña, Moret
Fermento s. m.

Levadura. Masa de harina que fermentó

________

Germen.

Constantino García González (1985): Glosario de voces galegas de hoxe, Universidade de Santiago, Verba, anexo 27
fermento m.

var. de formento 1.