Galnet - WordNet 3.0 do Galego
Pescudas no Galnet
Galego
|
English
Versión:
3.0.29 (última versión)
3.0 (distribución MCR-2016)
MCR
OMWN
XOMWN
BN
PWN
PULO
Inicio
Procurar variantes en
galego
portugués
catalán
vasco
español
inglés
alemán
latín
italiano
francés
chinés simplificado
chinés tradicional
ili-30-07655790-n CILI:
i77138
WordNet Domains:
gastronomy
SUMO Ontology:
Meat+
Top Ontology:
Animal+
Comestible+
Solid+
Substance+
Basic Level Concept:
07653394-n
cut
Epinonyms:
[2]
cut
[2]
cut
|1|
[1]
ili-30-07655626-n
(has_hyperonym)
|1|
[0] ili-30-07655790-n
(has_hyperonym)
|1|
Polaridade:
positivo
negativo
SentiWordNet:
0
0.25
ML-SentiCon:
0
0
Tempo:
pasado
presente
futuro
atemporal
TempoWordNet:
0
0
0
1
Explorar o ámbito terminolóxico en [Termonet]
EN
Variantes
-
side_of_beef
Glosa
dressed
half
of a
beef
carcass
Relacións léxico-semánticas no WordNet vía ILI (6) -
Amosar
/
Agochar
gráfico:
Hyperonyms
(has_hyperonym)
07655626-n
:
a lengthwise dressed half of an animal's carcass used for food
Meronyms
(has_mero_part)
07656452-n
:
the part of a forequarter from the neck to the ribs and including the shoulder blade
Glosses
(gloss)
00542809-v
:
kill and prepare for market or consumption
Glosses
(gloss)
01758757-n
:
the dead body of an animal especially one slaughtered and dressed for food
Glosses
(gloss)
02404186-n
:
cattle that are reared for their meat
Glosses
(gloss)
13736799-n
:
one of two equal parts of a divisible whole