Galnet - WordNet 3.0 do Galego
Pescudas no Galnet
Galego
|
English
Versión:
3.0.29 (última versión)
3.0 (distribución MCR-2016)
MCR
OMWN
XOMWN
BN
PWN
PULO
Inicio
Procurar variantes en
galego
portugués
catalán
vasco
español
inglés
alemán
latín
italiano
francés
chinés simplificado
chinés tradicional
ili-30-07655988-n CILI:
i77140
WordNet Domains:
gastronomy
SUMO Ontology:
Meat+
Top Ontology:
Animal+
Comestible+
Solid+
Substance+
Basic Level Concept:
07653394-n
cut
Epinonyms:
[1]
cut
[1]
cut
|1|
[0] ili-30-07655988-n
(has_hyperonym)
|1|
Polaridade:
positivo
negativo
SentiWordNet:
0
0
ML-SentiCon:
0.125
0
Tempo:
pasado
presente
futuro
atemporal
TempoWordNet:
0.005
0.005
0.005
0.995
Explorar o ámbito terminolóxico en [Termonet]
CA
Variantes
-
quarter_posterior
ES
Variantes
-
rabada
EN
Variantes
-
hindquarter
['haɪˌndkwɔrtɝ]
Glosa
the
back
half
of a
side of meat
Relacións léxico-semánticas no WordNet vía ILI (6) -
Amosar
/
Agochar
gráfico:
Hyperonyms
(has_hyperonym)
07653394-n
:
a piece of meat that has been cut from an animal carcass
Glosses
(gloss)
00131692-a
:
located at or near the back of an animal
Glosses
(gloss)
07655626-n
:
a lengthwise dressed half of an animal's carcass used for food
Glosses
(gloss)
13736799-n
:
one of two equal parts of a divisible whole
Glosses
(rgloss)
07662833-n
:
fleshy hindquarters; behind the loin and above the round
Glosses
(rgloss)
07662978-n
:
a cut of beef or veal from the fleshy hindquarters of the animal