| Ref. 8880884 | |
| Campo temático: | <UNESCO.1.3/1.3. Psicoloxía [159.9]> <UNESCO.5.3/5.3. Industria e oficios diversos [67]> |
| Definición: | Caracterizamos el trastorno en la alimentación por la aparición, en determinadas personas, de períodos de restricción alimentaria y momentos episódicos de sobreingesta compulsiva que rompen notoriamente la pauta de comidas habitual en nuestra sociedad. Estos períodos de restricción y momentos de sobreingesta conforman un proceso unitario, un ciclo en el que a la restricción sucede el exceso y este induce de nuevo la voluntad de persistir en la conducta restrictiva (y así sucesivamente). El ciclo alternativo de comidas excesivas y dietas inducidas se va profundizando y acentuando con el paso del tiempo en la medida que la persona afectada persiste en sus prácticas restrictivas, origen del problema. - [critico] |
| Termo GL: | trastorno da alimentación |
| Categoría: | m |
| Morfosintaxe: | trastorno/trastorno_NCMS0 da/de_S ~/o_GFS alimentación/alimentación_NCFS0 |
| Variante: | com |
| Frecuencia relativa: | 0.42281403032253 |
| Contexto de uso: | Como se sabe, falar de saúde dos mozos e das mozas hoxe en día é facelo, sobre todo, de sida, accidentes de tráfico, problemas de saúde relacionados coa sexualidade, consumo-abuso de drogas, trastornos da alimentación e outros emerxentes, entre os que se atopan os problemas máis relevantes da xuventude española e europea. [SO] |
| Máis exemplos: | No CTG / no CLUVI (algún dos exemplos do termo no corpus poden non corresponder ao concepto da ficha) |