aporte
s. m.
achega
ES El arroz, la pasta y la patata, por otra parte, son habituales en la mayoría de los menús, pero se les añade en exceso alimentos de origen animal (carne, huevo, embutidos, pescado, marisco), lo que puede suponer un aporte desmesurado de proteínas y grasas en la alimentación cotidiana.
GL O arroz, a pasta e a pataca, por outra parte, son habituais na maioría dos menús, pero engádeselles en exceso alimentos de orixe animal (carne, ovo, embutidos, peixe, marisco), o que pode supor unha achega excesiva de proteínas e graxas na alimentación cotiá.
Fonte: CM1 (4861)
subministro
ES La más fácilmente regulable por nosotros es la que constituye el aporte exógeno, ya que es la sed la que nos hace buscar el agua, y la sed está controlada, entre otras cosas, por la eliminación de agua por orina, heces, transpiración, respiración, y otras pequeñas pérdidas diarias que resultan más difícilmente cuantificables.
GL A máis facilmente regulable por nós é a que constitúe o subministro esóxeno, xa que é a sede a que nos fai busca-la auga, e a sede está controlada, entre outras cousas, pola eliminación de auga por urina, feces, transpiración, respiración, e outras pequenas perdas diarias que resultan máis dificilmente cuantificables.
Fonte: CM1 (19369)
|