Na actualidade, os crecentes medios de comunicación e as redes sociales 
permítenos compartir con máis xente, e de xeito máis doado, os nosos 
gustos e ao mesmo tempo ver os doutra xente, enriquecéndonos mutua
mente. E a comida, estase a converter no que nunha das protagonistas 
desta situación.
 Por natureza, as persoas des gozamos de compartir as nosas 
experienciais cos demáis  e isto, xunto co crecemento 
económico xeral do mundo que xera excedentes suficientes para 
adicarllos a investigar sobre cousas que ata do agora, non 
parecían estar nun primeiro plano, explica o crecemento da 
popularidade da cociña. Máis tempo e máis recursos para 
buscar novas combinacións. Ademáis, caracteriz a sociedade actual 
caracterízase (nos países máis desenvolvidos) pola súa continua 
búsqueda de novas formas de entretemento que faciliten 
chegar a tan desexada felicidade.  Ao Xuntando 
entretemento, lecer e búsqueda de felicidade parece saír 
soa da boca a palabra "comida", xa que o certo é que a xente 
divírtese comendo.
 
Esa diversión que nos proporciona comer explica tamén a 
súa popularidade. Ata o de agora comer era algo natural e 
simplemente o cotidiano pero hoxe en día cómese por 
gusto, pola famosa "gua "gula"  e o "comer cos ollos". Pero 
tamén compre convén destacar a velocidade da nosa sociedade,  nun 
constante cambio en a todos os niveis: modas, gustos, pensamento... 
que fai que reflexionemos reflexionar sobre a máis que probable fugaci
dade da gastronomía. Xurdirán novos entretementos e desapare
cerán outros continuamente, nesta sociedade tan dinámica.
 
Polo que, aínda que é posible que o desenvolvemento da actividade  respecto  
e a comida desapareza, polo de agora, o mellor que podemos 
facer e gozar dela e... comer! ou agardar que se convirta, quen sabe, 
nun trazo característico máis da nosa sociedade.