Galnet - WordNet 3.0 do Galego
Pescudas no Galnet
Galego
|
English
Versión:
3.0.29 (última versión)
3.0 (distribución MCR-2016)
MCR
OMWN
XOMWN
BN
PWN
PULO
Inicio
Procurar variantes en
galego
portugués
catalán
vasco
español
inglés
alemán
latín
italiano
francés
chinés simplificado
chinés tradicional
ili-30-00321801-v CILI:
i23341
WordNet Domains:
gastronomy
SUMO Ontology:
Cooking+
Top Ontology:
BoundedEvent+
Dynamic+
Physical+
Basic Level Concept:
00109660-v
change
Epinonyms:
[3]
meat
[3]
meat
|0,93|
[2]
ili-30-07675627-n
(has_hyperonym)
|1|
[1]
ili-30-07678313-n
(has_hyperonym)
|1|
[0] ili-30-00321801-v
(related_to)
|0,8|
Polaridade:
positivo
negativo
SentiWordNet:
0
0
ML-SentiCon:
0
0
Tempo:
pasado
presente
futuro
atemporal
TempoWordNet:
0
0
0
1
Explorar o ámbito terminolóxico en [Termonet]
CA
Variantes
-
escabetxar
-
marinar
EN
Variantes
-
souse
souse
herring
Glosa
cook
in a
marinade
Relacións léxico-semánticas no WordNet vía ILI (5) -
Amosar
/
Agochar
gráfico:
Hyperonyms
(has_hyperonym)
00322847-v
:
transform and make suitable for consumption by heating
Related
(related_to)
07678313-n
:
pork trimmings chopped and pickled and jelled
Domain
(category)
00243918-n
:
the act of preparing something (as food) by the application of heat
Glosses
(gloss)
00322847-v
:
transform and make suitable for consumption by heating
Glosses
(gloss)
07824502-n
:
mixtures of vinegar or wine and oil with various spices and seasonings; used for soaking foods before cooking