GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0060

ABAU/2016-2017/CD03/xuño/04

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission03
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words310
Number of lemmas129
Lexical density42
Number of sentences5
Average of words per sentence62
Number of words in the longest sentence126
Number of words in the shortest sentence34
Number of paragraphs3
Average of sentences per paragraph1.67

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Cada vez máis a gastronomía e a cociña van acadando mais popularidade, e en todas partes, chegando a case todos os rincóness do mundo, o cal é algo moi bo, xa que leva a diversidade gastronómica.

Son moitas as causas polas cal a gastronomía e cociña van gañando dimensión, cada vez aparecen mais gastronómicos, ou chef que contribuen a que isto aumente, e como moitos deles teñen prestixio pois ainda contribúe máis a súa expansión; tamen, na actualidade cada xa hai moitos programas de televisión de este ámbito, como Masterchef ou Top Chef, que axudan dalgunha maneira a que a cociña sega tendo popularidade; outra causa pode ser que a xente agora viaxa máis que antes polo que a súa cultura gastronómica aumenta, se a xente viaxa a outros país proba novas comida, e despois pode poñer en práctica a elaboración de distos platos na súa casa, e incluso podéllo transmitar a outra xente e asi susesibamente o que fai que isto se incremente. Hai moitos dos platos que agora destacan que son por moda pasaxeira, é dicir que non van a estar moito tempo destacando, como as experimentación coa comida, ou os pratos feitos con especias poucas coñecidas, etc.; pero sin duda hai moitos outros que xa levan tempo e van a perdurar como os platos que proveñen doutros paises o que producen un cambio cultural, como por exemplo os platos con aguacate que antes case ninguén os collñecía exa agora , . aA gastronomía latina é unha das que pode que agora chege a case todoas os rincóns partes, como os chamados "nachos", "os "frijoles", os "tacos", e as súas frutas, como o "coco", o "mango", a "chirimoyia", etc.

En conclusión, eu penso que a gastronomía e a cociña cada vez deben ir gañando popularidade, xa que probar novos platos non está nada mal, e sobretodo aprender a cociña cultural doutros países.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation