GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

ABAU/2016-2017/CD24/xuño/03

Multi-token Annotation

?
Annotation of multi-token units.

A popularidade acadada pola gastronomía nos últimos anos, ven dada polo incremento das escolas de hostelería e polo aumento do nivel de benestar, que rixe actualmente na sociedade.

A creación de ofertas na ensinanza en favor da hostelería, fixo que o nivel das cociñas vaia en aumento. Antigamente os cociñeiros íanse facendo segundo traballaban, é dicir traballabas e aprendísas ao mesmo tempo. Dependías de se teu superior era bo ou tiñas que dar con outro cociñeiro mellor. Eso si cambiando de emprego. En ocasións moitos cociñeiros tiveron que emigrar fóra para adquirir novos coñecementos e formas de cociñar. En Galicia temos moi bos cociñeiros, pero "na fonda da tía Carme" non se aprendesn técnicas culinarias ou pratos como "lacón con grelos e nata feitos na súa propia xelatina.....". Nos bares tradicionais todo é máis sinxelo. Para uns dirán que é o de sempre, pero para outros será un manxar.

Tamén compre destacar a incidencia de programas de televisión a base de concursos ou simplemente realizado por cociñeiros de prestixio para fomentar certos pratos que para a vida cotiá nos resultan chamativos.


text view