CORT_0005
ABAU/2016-2017/CD01/xuño/05
Writing year | 2017 |
Student level | 2º de Bacharelato |
Commission | 01 |
Examination date | Xuño |
Text type | Argumentativo |
Subject | Lingua e literatura galegas |
Topic | A gastronomía |
Number of words | 362 |
Number of lemmas | 190 |
Lexical density | 52 |
Number of sentences | 10 |
Average of words per sentence | 36.20 |
Number of words in the longest sentence | 90 |
Number of words in the shortest sentence | 11 |
Number of paragraphs | 3 |
Average of sentences per paragraph | 3.33 |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Os modernos cambios na composición familiar conxunta a eliminación
dos roles de xénero ha xerado unas novas xeracións as
cales, polo normal, apenas gardan coñecemento no
ámbito culinario. Conforme modernizábanse as costumes e as
ideas e inplantabanse as grandes distribuidoras, os
supermercados, a variedade e sofisticación da dieta dos
galegos diminuiíu notabremente. Por esta razón é de
esperar que a cociña esperta curiosidade e fascinación
pois as novas xeracións difícilmente teñen tempo e
vontade para formarse en dispor dunha ampla gama
de pratos que cociñar así como de incluiír nesa gama
unha boa variedade nutricional xa que os supermercados
e o poder adquisitivo das fami maioría de familias
impuxo uns gustos moi específicos en canto a comida
se refire.
Polo tanto, concursos e programas de televisión nos cales, non so
se preparen platos complexos e inhabituais, senón tamén se
prometa con eles sabores exquisitos e diferentes, supoñen todo
un atractivo para a poboación. Nos concursos visualízase
a dificultade e precisión que certos platos conlevan, o
cal por igual intimida máis fascina aos espectadores.
Por outra parte ter certa idea de gastronomía, ben sexa
na teoría ou na práctica, supón un certo prestixio o cal,
pese a seren algo superfluo, adquire relevancia ao ubicarse n
nun panorama social onde a cultura encontrase
sutilmente ignorada, e no que impera por influenza suxestiva
da televisión, as revistas e as redes sociais unha fascinación
vaga e superficial polo novo, o innovador, o rompedor etc...
polo que a escasa cultura que a maioría comparte, convertese
tamén en presa desta forma de valorar as cousas da vida e
a sociedade.
En conseguinte a esta hexemonía do fugaz cabe esperar que a
vaga fascinación colectiva pola gastronomía se extinga a
curto prazo. A presenza dos concursos aínda é recente e o
seu valor reside máis na súa parte competitiva que no
compoñente profesional. Asemesmo a conducta predominante
nas novas xeracións, e non tan novas, para as cales a
cultura adoita ser un producto de ocio, non farán cambiar
os seus costumes culinarias xa que a súa interese en
experimentar novos pratos é meramente lúdica máis que
con vistas ao futuro. En definitiva poderíase afirmar que
esta tendencia é unha moda paxsasxeira.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT
• Multi-token Annotation