GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0008

ABAU/2016-2017/CD01/xuño/08

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission01
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words237
Number of lemmas126
Lexical density53
Number of sentences10
Average of words per sentence23.70
Number of words in the longest sentence35
Number of words in the shortest sentence13
Number of paragraphs4
Average of sentences per paragraph2.5

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Un dos mellores placeres da vida é comer, por iso na actualidade a cociña ten tanto éxito. Hoxe en día hai moitos cociñeiros destacables do no mundo da cociña, por exemplo Arguiñano ou Ferrán Adriá entre moitos. Considero que a cociña ten tanto éxito porque a toda a xente lle gusta comer ben e probar cousas novas, non a mesma pasta ou empanada de sempre.

Actualmente está de moda a comida china, onde podemos destacar os famosos "yatekomo", pero en primeiro lugar, sin duda, a xente prefere ir ao "Macdonals" ou ao "Burger King". Nestes restaurantes de comida rápida, a xente sae encantada de alí, pero o que a xente non sabe e que esa comida tan deliciosa esconde detrás un gran número de grasas. Como xa todas as persoas deberíamos saber, non é sauda sano comer sempre porcalladas. Na miña opinión, penso que esta moda de ir un día e outro tamén ao "Macdonals" acabarase extinguindo, xa que a xente non é parba e non vai poñer a súa saúde en perigo.

Tamén penso que a comida está nono noso día a día, pola simpl sinxela razón de que existen numerosos programas de televisión que tratan sobre ela, por exemplo "Comando cocina".

En conclusión, vexo moi claro porque a cociña é un dos puntos fortes na actualidade. Está ben que se cren descubran tantos tipos de comid receitas, porque de esta forma o noso estómago nunca se aburrirá da comida.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation