GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0031

ABAU/2016-2017/CD02/xuño/06

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission02
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words245
Number of lemmas132
Lexical density54
Number of sentences10
Average of words per sentence24.50
Number of words in the longest sentence56
Number of words in the shortest sentence11
Number of paragraphs1
Average of sentences per paragraph10

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Sin duda, hoxe máis que nunca, a gastronomía volveuse un tema do que todos en menor ou maior medida formamos parte. Vémonos atraídos polo suceso da cociña e todos os procesos involucrados nela. Nieste fenómeno entran en xogo as redes sociais e os medios. Falo da multitude de programas culinarios que se volveron virales ou das típicas fotos que todos subimos en verano a punto de tomar unhas ameixas nunha terraza. Desta forma achégase o que antes era un mundo pouco atractivo á nosa realidade social e diaria. Tradúcese o proceso tamén en numerosos estudantes que deciden dedicar a súa formación superior a graos de hostelería. Obviamente é unha navalla de doble filo pola creación de eruditos (como o do texto anterior) que sendo expertos ou tendo unha formación superior neste mundo dánse a autoridade moral de xulgar e fan que aqueles que nosn dispoñeron tiveron no seu día de medios de estudio se sintan acomplexados aínda que o seu prato sea unha maravilla. Nisto, como en todo, hai certo grao de moda quizá non tan pasaxeira como en outros ámbitos pero si existe e é indudable visto o "postureo" desenfreado ao que deu paso esta nova tendencia culinaria. Sin embargo existen numerosas ventaxas por exemplo a idea de que a cociña está apoderada sólo por mulleres vaise caendo pouco a pouco a medida que os xóvenes que se abren camiño acceden ao mundo laboral. Veremos se é un tema cambiante ou realmente se mantén a conciencia social.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation