CORT_0034
ABAU/2016-2017/CD02/xuño/09
Writing year | 2017 |
Student level | 2º de Bacharelato |
Commission | 02 |
Examination date | Xuño |
Text type | Argumentativo |
Subject | Lingua e literatura galegas |
Topic | A gastronomía |
Number of words | 194 |
Number of lemmas | 90 |
Lexical density | 46 |
Number of sentences | 5 |
Average of words per sentence | 38.80 |
Number of words in the longest sentence | 60 |
Number of words in the shortest sentence | 26 |
Number of paragraphs | 3 |
Average of sentences per paragraph | 1.67 |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Penso que o factor máis importante é a terciarización da sociedade, xa que
actualmente o sector terciario é o que máis postos de traballo da e no que
máis personas hai traballando. O apartado gastronómico e cociña son dos
que máis demanda hai, e debido á mala situación económica do país actual
mente, é o que máis se estuda para ter máis posibilidade de traballar.
Outro factor pode ser que, no caso de traballar nese ámbito, este
recolle infinidade de posibilidades e opcións, xa que cada cultura ten
unha gastronomía propia.
E Por outra parte, o feito de estudar iso non significa que vaias ser cociñeiro, xa que
podes chegar a ser crítico gastronómico (como o do texto) ou inventar algún tipo
de negocio do que poidas sacar proveito do que estudaches (por exemplo, unha casa
rural)
Tamén pode ser un factor de moda, xa que como dixen, este tipo de especialidade
pode abarcar infinidade de ámbitos, polo que un deles pode poñerse de
moda, e que negocios comecen a preparar ese tipo (e se ti te especializas
nel, cabe a posibilidade de que chegues a traballar alí), e así sucesivamente
ata que chegue unha moda nova.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT
• Multi-token Annotation