GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0148

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/11

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission05
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words217
Number of lemmas113
Lexical density52
Number of sentences9
Average of words per sentence24.11
Number of words in the longest sentence37
Number of words in the shortest sentence11
Number of paragraphs5
Average of sentences per paragraph1.80

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

A gastronomía actualmente é unha profesión enormemente coñecida por todas as partes do mundo, onde non todos podemos destacar, xa que realizar unha comida con presentación e unha sabor perfectas e non é sinxelo.

Podemos coñecer moitos actores, e o cine xa é unha profesión onde case ninguén pode destacar, pero aínda menos coñecemos a gastrónomos famosos, que faría falla unha vida de práctica para alcanzar a cociña sen erros.

A súa gran importancia relacionase cos países e coa cultura, xa que cada país ten a súa propia gastronomía e pratos especiais, coma a súa danza ou o seu idioma.

É coma unha das pequenas partes dun paiís e da súa cultura natal. Aquí moitas persoas obteñen curiosidade ou aprecio pola gastronomía de outros lugares. Probar a comida dun país nun viaxe é tan común coma observar o idioma que ali se fala, polo tanto penso que o aprecio a este ámbito cultural non se vai perder cos anos, pode incluso meillorar. É probable que quizá a estética dos platos evolucione, pero o contido dos platos sempre representará o mesmo tras o paso do tempo.

A gastronomía realmente e fermosa e complicada, unha profesión onde non calquera pode destacar e facer un esforzo mínimo. E algo digno de admirar, tanto en Galicia coma na outra punta do mundo.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation