CORT_0194
ABAU/2016-2017/CD06/xuño/05
Commission | 06 |
Examination date | Xuño |
Topic | A gastronomía |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
A gastronomía na nosa sociedade ha chegado a adquirir tanta importancia
que incluso se han chegado a emitir programas na televisión dedicados
exclusivamente a esto, como por exemplo "Chicote". Ben é certo que
a todos nos gusta comer ben, xa que unha boa comida nos aporta placer
e felicidade co corpo. É por iso que cando acudimos a un restaurante
no que a comida que nos ofrecen é impresentable, e ademáis os
camareros ou o personal teñen mal trato cos séus clientes, nos pode
causar malestar e incluso enfado.
Aos galegos, sobre todo, nos gusta disfrutar dun bo pulpo ou uns bos
callos, por iso só acudimos aos restaurantes ou bares que nos recomen
dan, sen arriesgarnos a que nos den "gato por lebre". Manteñemos
desta forma a boa gastronomía por a que Galicia é coñecida en toda
España e sobre incluso tod polo mundo.
Na miña opinión a gastronomía non é unha moda pasaxeira, senón
algo permanente, xa que a alimentación según o psicólogo Gardner,
é unha das principais necesidades que nos motivan a actuar. Satisfacer
esta necesidade é moi importante para o ser humano e disfrutar de
un bo plato de lentellas pode incluso alegrarnos un día enteiro. Mentres
que un prato de lentellas que se sirva frío pode poñernos de mal humor
e crear un ambiente de conflictividade no noso entorno. Por isto evitar
a mala gastronomía é moi importante.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT
• Multi-token Annotation