CORT_0195
ABAU/2016-2017/CD06/xuño/06
Writing year | 2017 |
Student level | 2º de Bacharelato |
Commission | 06 |
Examination date | Xuño |
Text type | Argumentativo |
Subject | Lingua e literatura galegas |
Topic | A gastronomía |
Number of words | 212 |
Number of lemmas | 115 |
Lexical density | 54 |
Number of sentences | 7 |
Average of words per sentence | 30.29 |
Number of words in the longest sentence | 54 |
Number of words in the shortest sentence | 7 |
Number of paragraphs | 1 |
Average of sentences per paragraph | 7 |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Que Na miña opinión que a gastronomía e a cociña
acadaran unha gran popularidade é algo estupendo.
Eu creo que esta evolución veu dada polo aumento
dos viaxes e do turismo xa que para saber
máis sobre a cultura dun país tes que afondar
na comida, algo que moitos cociñeiros viron
coma unha gran oportunidade e comezaron
a perfeccionar e a aumentar as súas técnicas.
O que ao principio parecía unha moda pasaxeira
está resultando non selo, trátase dun factor
cultural que chegou para quedarse. A min
persoalmente góstame moito probar de ve cando
en vez comida estranxeira, pero sobre todo
que o mundo enteiro coñeza a gran cantidade
de pratos íncreibles que hai na miña
terra Galicia; o lacón con grelos, as filloas os freixós
da miña aboa... creo que a gastronomía
pode facer que aumente o turismo na
nosa nación. Por outra parte este auxe
gastronómico trae consigo unha gran cantidade
de obesidade, sobre todo infantil, por iso
debemos ter ben informada á poboación
sobre como elaborar unha dieta de
forma que os excesos se produzan só
de cando en vez. Finalmente é de dicir
que non hai nada mellor que a gastronomía
e que esta popularidade que agora ten
trae consigo, coma xa dixen, moitas ventaxas.
Así que xa sabedes, ¡todos a xantar!
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT
• Multi-token Annotation