CORT_0241
 ABAU/2016-2017/CD07/xuño/07 
| Writing year | 2017 | 
|---|
| Student level | 2º de Bacharelato | 
|---|
| Commission | 07 | 
|---|
| Examination date | Xuño | 
|---|
| Text type | Argumentativo | 
|---|
| Subject | Lingua e literatura galegas | 
|---|
| Topic | A gastronomía | 
|---|
| Number of words | 244 | 
|---|
| Number of lemmas | 142 | 
|---|
| Lexical density | 57 | 
|---|
| Number of sentences | 12 | 
|---|
| Average of words per sentence | 20.33 | 
|---|
| Number of words in the longest sentence | 41 | 
|---|
| Number of words in the shortest sentence | 9 | 
|---|
| Number of paragraphs | 5 | 
|---|
| Average of sentences per paragraph | 2.40 | 
|---|
				View options
				Text:         
Show:   
 Tags:  
				
				Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
				
				
				
			
			
			
O auxe da cociña e da gastronomía fíxose evidente 
nos últimos anos. A importancia da actividade culina
ria é directamente proporcional áo importancia do turis
mo en cada rexión. Por conseguinte, España é un líder 
mundial en gastronomía.
 Unha das cousas do de peso desta actividade é a 
calidade dos ingredientes: dende o mellor aceite medi
terráneo ata as máis saborosa das carnes de vacún. 
Ademais, h cómpre facer fincapé na diversidade de 
receitas segundo o territorio no que 
mos, o que outorga un amplo abanico de pratos 
cos que se deleitar.
 O noso país tamén conta con numerosos chefs 
de rec renome a nivel internacional, os cales apor
tan o seu propio estilo e desenvolven novas técnicas 
coas que enriquecer a o menú. A elaboración de 
postres xeados con hidróxeno ou a interesante construción de pratos deconstruídos son dous das moitas 
técnicas surxidas de laboratorios gastronómicos.
 Porén, non todos temos os mesmos gustos, e é 
aquí onde atopamos aos comensales máis tradicio
nalistas. Sen sorpresa algunha, a oferta de comi
das típica de cada territorio é extensa e axu
da a configurar a marca España. Dende a o mí
tico cocido galego ata á lixeira coca catalana.
 Malia que a gran maioría pense que os restau
rantes van de camiño a ser máis esxtravagantes 
co paso de tempo, temos que fixarnos no fei
to do da inventiva dos cociñeiros, quenes bus
can a máxima diversidade por medio de combi
nacións de ingredientes propios. Polo tanto, esta 
"moda ten tanto de pasaxeira como a te o noso 
plane sol ten luminosidade: hai para rato.
				| Legenda: |  Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido | 
Download current view as TXT
			 • Multi-token Annotation