CORT_0249
ABAU/2016-2017/CD07/xuño/15
Writing year | 2017 |
Student level | 2º de Bacharelato |
Commission | 07 |
Examination date | Xuño |
Text type | Argumentativo |
Subject | Lingua e literatura galegas |
Topic | A gastronomía
|
Number of words | 211 |
Number of lemmas | 109 |
Lexical density | 52 |
Number of sentences | 6 |
Average of words per sentence | 35.17 |
Number of words in the longest sentence | 58 |
Number of words in the shortest sentence | 14 |
Number of paragraphs | 5 |
Average of sentences per paragraph | 1.20 |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Nos últimos anos a gastronomía e a cociña foi acadando cada vez máis
popularidade.
As causas de este feito poden ser a o coñecemento dunha cultura nova por medio
da comida: como se cociña, como se serve a comida, os alimentos que se empregan,
que persoas son as encargas dae cociñar.... miles de feitos que por medio
dun prato cun trozo de carne, pescado, verdura ou froitas podes coñecer
centos de cousas novas. Outra causa pode ser a modernización dos alimentos:
os novos sabores, os colorantes alimenticios, os métodos de cociña, .. o conxunto e
presentación final do prato... isto último é importante xa que non é o
mesmo ver un biscoito feito pero esmagallado ca un "cupcake" todo adornadiño
que te dan máis ganas de gardar para o recordo ca comelo.
Outrao dato a ter en conta é que as persoas máis "chics" e "modernas" poden
permitirse un "tour" dae comida gastronómica propia do lugar, catas dos viños máis
distinguidos, etc todo iso é debido a popularidade que foi desarrolandose durante
estos anos.
Tamén hai que ter en conta a comercialización destas actividades, grazas as
cales alcanzaron tal popularidade.
Por último, penso que a comida é unha parte da cultura que non é nin menos
nin máis importante ca o resto delas.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT
• Multi-token Annotation