GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0259

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/25

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission07
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words347
Number of lemmas158
Lexical density46
Number of sentences15
Average of words per sentence23.13
Number of words in the longest sentence43
Number of words in the shortest sentence10
Number of paragraphs7
Average of sentences per paragraph2.14

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

A gastronomía e unha maneira moi nova de representar a unha comunidade ou país. Na cociña pódese innovar de moitas maneiras con as mesmas cousas. A gastronomía galega según algúns críticos expertos, é sin duda, unha das mais excelentes do mundo. Con ingredientes tradicionais, como son os grelos, o lacón, os polvo e o marisco en xeral, podemos crear diferentes combinacións que resultan un éxito.

Antes a comida unicamente servía para subsistir, pero agora que a situación en xeral a mellorado, damóslle outro uso, o de disfrutala. Cando a xente disfruta a comida, e moito mais feliz. A parte agora podemos considerala unha arte en toda regra e podemos chegar ao alcanze de vela como algo maís que un prato con comida dentro.

Ademaís algunhas asociacións, hace poucos dias con estrelas michelín se comprometeron con hospitais e comedores sociais para que un día a semana vaian a cociñar para aquelas persoas que necesitan disfrutar dun arte tradicional innovador.

Eu non penso que sexa unha moda pasaxeira, todo o contrario, cada día, dun alimento podemos descubrir que diamante escóndese dentro del, e qué maravillas podensenos ocurrir con él.

O maís importante nunha cociña e o que supón o éxito e, o compañerismo e a confianza. Tamén é moi importante a maneira de cociñar un prato porque nese consiste tamén a gastronomía, non so é unicamente a o novo que pode ser un prato, senón a maneira de cociñar ben a text textura para que non sepa nin sexa desagradable tomalo.

A popularidade da gastronomia e a cociña é pola combinación de catro factores: a innovación, a preparación, o sabor e textura. EIsto é propio da modernidade e tamén lógrase grazas as novas tecnoloxías que aun que non nos demos de conta, está en todas partes, indirectamente. Por exemplo cada vez hai máaís programas e concursos de cociñas, tanto para adultos como para pequenos e de case todas as partes do mundo.

A gastronomía e a cociña sera unha moda pasaxeira se deixamos que pase, pero se seguirmos poñendo interés e entusiasmo por crear arte, entón pasará a seguir sendo un cambio cultural.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation