GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0281

ABAU/2016-2017/CD08/xuño/01

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission08
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words335
Number of lemmas136
Lexical density41
Number of sentences15
Average of words per sentence22.33
Number of words in the longest sentence41
Number of words in the shortest sentence9
Number of paragraphs7
Average of sentences per paragraph2.14

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

A nova sociedade na que estamos a vivir está experimentando numerosos avances e cambios que na nosa tradición eran totalmente impensables. Un exemplo desta nova deforma de vida é a gran importancia que cobrou a gastronomía e a cociña nos últimos anos, adquirindo gran popularidade de entre a gran maioría da poboación.

O fenómeno de gastronomía popularidade da gastronomía actualmente débese ao cambio de mentalidade que a sociedade moderna experimentou nas últimas décadas. A gastronomía está a seguir o moesmo camiño que por exemplo a tecnoloxia, e a cal tamén foi debida ao avance da poboación.

Tradicionalmente, a comida era algo que non se valoraba. Dábase á mesma o seu uso propio, o de a alimentación. Pero, co paso do tempo, a cociña estase a presentar como un ámbito importante implantadao na sociedade moderna actual do século XXI.

Pouco a pouco, a xente foi concebiundo a gastronomía como algo asociado ao carácter poder adquisitivo ou ao prestixio de cada persoa, por iso, a popularidade deste fenómeno pode ser entendida por moitos como unha simple mostra de poder ou de dominación. Así, é discutible se se trata dun fenómeno econcebido como unha moda pasaxeira ou como un cambio cultural máis duradeiro.

Pois ben, a resposta a esta pregunta é a mentalidade que cada persoa adopta fronte a éel. Uns entenderán a cociña como unha simple moda e outros, en polo contrario, optarán pola idea de que se trata máis dun ámbito resultado dos avances da sociedade e que polo conseguinte consolidarase na sociedad por un longo período de tempo.

É indiscutible que este fenómeno da gastronomía foi cousa dunha moda nova establecida na civilización. Porén, tamén caracteriízase por seren un avance de carácter cultural implantado na nosa nova mentalidade e que seguramente adquirirá un uso duradeiro.

A popularidade da gastronomía trouxo consigo unha nova profesión: o gastrónomo. Esto indica que non se trata dunha moda pasaxeira que utilizase para reflectir o nivel social das persoas, senon que tamén supón a consolidación dun novo ámbito resultado do avance cultural da poboación.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation