GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0292

ABAU/2016-2017/CD08/xuño/12

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission08
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words285
Number of lemmas138
Lexical density48
Number of sentences12
Average of words per sentence23.75
Number of words in the longest sentence39
Number of words in the shortest sentence8
Number of paragraphs4
Average of sentences per paragraph3

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Dende fai uns anos a cociña e a gastronomía vai tendo unha maior popularidade, onde pouco a pouco valórase máis estes feitos, considerándoos como aficións, e cada vez máis ao alcance da xente.

Nos anos anteriores, o mundo da cociña considerábase como un medio para sobrevivir, onde destaca o dito: "eu como para vivir, non vivio para comer". Pero co paso dos anos este mundo foi obtendo maior importancia, principalmente porque, tras un período de moita fame, agora comer ben é un feito destacable. Neste "novo período" nos atopamos nun momento de desenvolvemento e investigación de novos métodos. As persoas teñen unha maior inquedanza polo mundo. Este feito refléxase no mundo tanto da gastronomía como da cociña. Un dos principais acontecementos nos que pode verse é a elaboración de alimentos no laboratorio, mediante químicos. No ámbito da gastronomía, é a creación de múltiples aplicacións sobre críticas e recomendacións de establecementos e a emisión de programas de concurso sobre este xénero, como o Masterchef na TVE. Por outra banda, a aparición destes programas fai que moitas persoas síntanse cada vez máis atraídas , incluso dende idades moi temperáns., e aparezcan novos cursos e carreiras de ensinanza, como por exemplo a alta solicitude na carreira de hostelería .

Ademáis, dende o ámbito dos restaurantes, bares, etc. estáse levando a cambo moitas remodelacións máis acordes co tempo, onde pouco a pouco a cociña considérase tamén algo visual e artístico.

En síntese, os tempos están desenvolvéndose moi aceledaramente e este mundo gastronómico e culinario tamén, o cal xa non é o que era . A ampliación deste mundo a co novos ámbitos e técnicas fan que comece a apreciarse como algo artístico e popular e xa non como un medio para alimentarse.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation