GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0294

ABAU/2016-2017/CD08/xuño/14

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission08
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words211
Number of lemmas108
Lexical density51
Number of sentences8
Average of words per sentence26.38
Number of words in the longest sentence55
Number of words in the shortest sentence10
Number of paragraphs4
Average of sentences per paragraph2

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

O gastronomía é, sin lugar a bida, un factor cultural de grande importancia. Nos últimos anos a súa popularidade aumenta e penso que seguirá así pois como a arquitectura ou as festas a comida é un elemento cultural. Coa comida veñen moitos temas relacionados, a fauna, a flora, o tipo de clima, o nivel de desenvolvemento... Un tema de gran importancia da comida é a tradición.

Coa comida aprendes acerca das culturas as que pertencen os pratos e de a a o seu encanto que para nada e unha moda pasaxeira. Coas comidas as culturas e países intercambian información e se relacionan, exemplos disto son as marisquerías (fora de Galicia), os restaurantes chinos, etc.

Outro factor de gran importancia é que, a diferencia das cmodas pasaxeiras e materialistas, a comida e unha necesidade básica e fundamental do ser humano polo que sempre será necesario comer e grazas ao crecemento da cociña e da gastronomía poderá ser algo máis ca unha necesidade, poderá ser tamén unha afición, ou un premio.

A gastronomía tamén inflúe no sector económico e social, grazas ao desenvolvemento da gastronomía hay hai novas técnicas, novas máquinas, novos postos de trabayllo; os que fai, en conclusión, que o aumento gastronómico non sexa unha moda senón un cambio cultural de maior duración.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation