GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0331

ABAU/2016-2017/CD09/xuño/04

Commission09
Examination dateXuño
TopicA gastronomía

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Cos avances da sociedade en moitos dos sentidos, leva ás xentes de todo o mundo a un maior contacto entre culturas propias de cada país, como pode ser a comida; ao gusto por estoutras culturas, e mesmo a o desarrollo dalgúunshas culturas, a un gusto máis refinado.

A comida, na miña opinión, nunca pasará de moda. A comida non é como a vestimenta e ou como a música. Todo o mundo come por necesidade e, ¡vaia! a case todos nos gusta.

Últimamente debo dicir, que dáselle maior difusión, ben polos medios de comunicación e certos programas televisivos, ben por festas de certo tipo de gastronomía... Pero sempre, en maior ou menor medida, estaivo, está, e estará presente.

Na miña opinión, o maior desenvolvemento da gastronomía e da cociña, e un punto positivo para nós. Mesmo en calqueira cidade podemos atopar restaurantes con distintas culturas e tradicións gastronómicas como poden ser os de comida china (moi de moda uns anos atrás), ade comida italiana, e, moi presente nos nosos días, ata de comida turca. Grazas a isto permítesenos coñecer polo gusto e o paladar, certas culturas que ata hace uns anos descoñecíamos.

Pero isto, penso, tamén ten a súa parte negativa. A "moda" das profesións ligadas á cociña, pode levar a aparición dae persoas coma as que o autor chama "traficantes de comida", é dicir, que se dediquen á profesión como iso, unha profesión coa que gañar diñeiro pola alta demanda deste sector nos últimos anos, poidendo "apartar" así , a outros gastrónomos, cociñeiros etc. do primeiro plano, que se dediquen á profesión por amor a ela.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation