CORT_0337
ABAU/2016-2017/CD09/xuño/10
Commission | 09 |
Examination date | Xuño |
Topic | A gastronomía |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Actualmente ser un chef de prestixio cun restaurante con boa fama
recoñecido mundialmente é un dos traballos máis populares e ben pagados grazas
á evolución que sufriu a gatstronomía nas últimas décadas que convertiuse
en todo un tipo de arte, a arte culinaria.
Resulta impresionante ver como do día a mañá en apenas vinte
anos a gastronomía voltouse unha profesión grandiosa como se de un futbolista
ou un actor se tratase. Pois este paso axigantado parece ser producido pola entrada
do mundo culinario na televisión: é o caso de programas como "Cociñando con Arguiñano",
"Master Chef" ou "O Chef" realizado polo famosísimo profesional David Muñoz e o
seu restaurante Diverxo, que xustifica que este salto (de ser, a cociña, un oficio
calquera e mal pagado, a un arte en toda medida) có carácter reivindicativo,
experimental e , imaginativo e creativo de varios chefs do mundo que fixeron grandes
locuras por facer da gastronomía un dos praceres do mundo.
Mais este carácter reivindicativo e sobre todo creativo e orixinal é
o que fixo de moitaos outros oficios e gremios como é a pintura ou
a literatura saltasen á outra órbita do éxito grazas á súa capacidade
de facernos sentir praceres e sensacións que fan da nosa experiencia e
percepción do mundo algo totalmente diferente xa nos ficándonos
ó o uso dos sentidos para a simple percepción de supervivencia coma se de animales
se tratase, sen saber deleitarse e, sobre todo, disfrutar.
Por elo débese apoiar (mediante créditos, asociacións e agrupacións xa
sexan culturais ou de outro estilo) a este tipo de artes ocultas que non
poden sair á luz porque a súa situación non se llo permite, deixando nun
mundo oculto unha concepción da vida totalmente inhospita e desaproveitada.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT
• Multi-token Annotation