CORT_0348
ABAU/2016-2017/CD09/xuño/21
Commission | 09 |
Examination date | Xuño |
Topic | A gastronomía
|
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Hoxe en día, a gastronomía ocupa un posto de prestixio
na nosa sociedade. Pouco a pouco, o interés pola comida foi
medrando ata o punto que acadou unha gran valoración. Non
obstante, sempre hai quen non apoia esta posición.
Malia a diferenza de ideais e gustos pola gastronomía,
ninguén pode dubidar da súa importancia e da union que
proporciona a miles de cidadáns. Festas e tradicións acostuman
caracterizar unha boa comida que remata coa ledicia de cada veciño.
Por outra banda, cómpre mencionar a influenza da televisión
e da publicidade. É doado atopar en calquera canle un programa
de cociña para ensinar aos máis novos nista técnica, sen
esquecernos dos anuncios que levan ao espectador a mercar
o producto produto ou a buscalo nas tendas.
Coma todo, en ocasións, trátase dunha moda. Comidas que
nunca tiveron nigún recoñecemento, poden gozar dun auxe
importante só pola tentación de probala e de facer o mesmo que os demais. Outras veces, a gastronomía xa é
popular por si soa. Hai costumes que non se perden. É o caso
do Nadal, do Entroido, da Semana Santa... Nestes casos non
precisan de ningunha oferta nin publicación xa que son coñecidas
a nivel mundial.
Polo tanto, a gastronomía ten diversos puntos de vista mais
só os máis expertos nela saberán verdadeiramente criticala.
Os demais, dedicaranse a gozala e a probar cousas novas
cun obxectivo fundamental, aumentar a variedade da dieta.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT
• Multi-token Annotation