GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0471

ABAU/2016-2017/CD13/xuño/06

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission13
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words261
Number of lemmas115
Lexical density44
Number of sentences14
Average of words per sentence18.64
Number of words in the longest sentence41
Number of words in the shortest sentence1
Number of paragraphs4
Average of sentences per paragraph3.50

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

e certo que cada vez a cociña e a gastronomía gañan máis popularidade. Isto non o deicimos por dicir, senón que sen ir máis alá, cada vez vemos na televisión máis programas adicados a isto. Certas persoas cociñan, e despois un gastrónomo provbáas elexindo a que lle gustou máis.

Como causa disto, hcada vez hai máis persoas as que se deciden adicar á cociña, porque no optan a un posto de traballo, senón que tamén máis tarde cpoden converterse en profesionais e aparecer en programas televisivos. Ocorre isto cos demáis oficios? Non. Un profesor A un profesor non se lle vai dedicar un programa para que mostre as súas capacidades. Un cociñeiro tamén vai influir na cultura dout dos países. Por exemplo, cando veñen a Galicia os exstranxceiros, que soen pedir?. Ou polbo a feira, ou cocido. Son comidas tipicas que temos en Galicia, pero cada unha tamén é máis típica dunha determinada época, sendo así, o típico dos carnavais, o cocido.

Non estou en contra deste oficio nin de xente que se dedica a isto, pero é certo que en algunhas ocasións dáselles mais importancia a un cociñeiro que a outra persoa que teña máis estudos. Tamén e verdade que non podemos medir ás persoas polos seus estudos, pero paréceme inxusto que un cociñeiro teña un lugar dereito a un lugar na televisión ou en revistas, mentras que a case ningún outro oficio se lle da dereito a isto.

Quioscos cheos de

Revistas e libros cheos de recetas explicados paso a paso, pero, onde están as revistas cheas de relatos dun profesor ou por exemplo dun agricultor?


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation