Actualmente, a gastronomía, así como a cociña, gozan dunha gran popula
ridade en case todo o mundo. É por iso que a comida está en boca
de todos, non só por ser unha necesidade vital, senón que, grazas ao
contacto entre as diversas culturas dos países, a comida converteuse en
algo máis que unha necesidade.
Por un lado, contamos con todos os requisitos medios necesarios para obter
comida e, por suposto, cociñala. Cabe destacar que nos atopamos
no século XXI e de momento, temos case todo descuberto, e
todos estos descoubreimentos colaboran á elaboración de todo tipo
de platos e que, case a maioría deloes, poden ser coñi cociñados
en calquer lado do mundo. Agora ben, xoga un papel moi importante
o contacto cultural entre os diversos países xa que isto tamén axuda
a creación de novos platos a través da combinación de alimentos de
diversos países.
Por outro lado, os medios de comunicación amosan continuamente
novas recetas, novos alimentos e estrean están a sacar programas
culinarios novos cada mes, facendo que moita xente se una a
ditos programas e polo tanto, haxa máis gastrónomos e conciñeiros.
É habitual, sobre todo en países máis desenvolvidos, que algunha
comida ou mesmo algún postre, como o xeado, se poña de moda
pasaxeira, como é o caso do "Yatekomo", que foi anunciado por
un actor español e que rapidamente se puxo de moda.
En conclusión, a gastronomía xoga un papel moi importante na
vida cotiá de todo o mundo ou gran parte del, xa que está
presente noa no nas nosas vidas continuamente, influenciándonos e popularizando todos os platos que sacan novas presentan en cada momento.