GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0528

ABAU/2016-2017/CD15/xuño/01

Commission15
Examination dateXuño
TopicA gastronomía

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

É indubidable que a gastronomía evolucionou nos últimos anos. Pasou de ser considerada mera alimentación para a subsistencia, ata case unha arte disciplina artística. Sen embargo, a que se debe esto?

Na miña opinión, comeza como unha moda. Unha vez que un certos grupos de persoas (xeralmente grupos de clases sociais altas) comezan a mostrar interés por estes aspectos, o resto da sociedade pasa a consideralos como relevantes e a relacionalos con actividades de importancia, de prestixio.

Agora ben, aínda que comezara como moda polas razóns expostas, penso que se quedará por moito tempo, arraigándose á nosa cultura.

O negocio da gastronomía é moi rentable, e se tod hoxe podemos vela como algo observalo na nosa sociedade, presente como algo máis que mera simple alimentación, é porque foi capaz de callar nela, e porque existe houbo e haberá xente disposta a pagar un determinado diñeiro por este tipo de gastronomía. De feito, con se non fose rentable economicamente xa non tivera tardado en desaparecer por si sóoa.

As consecuencias disto, entre elas, poden ser semellantes ás que aparecen no texto: unha extrema exquisitez respecto á comida de por parte de certos individuos, que chega a rozar extremos insoportab inaturables de inaturabilidade.

Aínda que, por suposto, non todo ten porque ser negativo. Tamén existen consecuencias positivas como o compoñente cultural e de diversidade que esto ten, incluso chegando a considerarse unha forma máis de arte.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation