CORT_0532
ABAU/2016-2017/CD15/xuño/05
Commission | 15 |
Examination date | Xuño |
Topic | A gastronomía
|
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
O mundo da cociña cambia constantemente, tal e como o fan a maioría das cousas,
xa sexa polas novas renovacións de cociñeiros ou polos novos ingredientes.
Quero distinguir dúas categorías dentro dunha da gastronomía dun zona. Por unha
parte está a tradicional, imposible de olvidar polo gran valor cultural que ten.
É o caso do lacón con grelos, do cocido, dos chourizos... en Galicia.
Forman parte da tradición da terra e atraen turistas, ademais de non deixar
de deleitar aos propios paisanos. Noutra banda atópanse os que eu chamo "platos
pasaxeiros", son estas comidas que se poñen de moda e teñen éxito durante
un tempo. Por exemplo agora mesmo a pizza con piña é extra moi popular
pero deixará de selo nalgún momento. De maneira extraordinariamente rara pode
darse que un destes "platos pasaxeiros" se incorpore ao legado culinario
do lugar, pero son casos moi raros que tal ven vez ocorren unha vez por década.
O mundo globalizado de hoxe en día fai que conseguir a receta de calquera
prato sexa moi fácil polo que é habitual ver estas modas. Na maioría dos
casos non chegan a modificar a tradición rexional, pero moi de cando en vez
pode ocorrer, cousa que é perfectamente aceptable.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT
• Multi-token Annotation