GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0632

ABAU/2016-2017/CD19/xuño/16

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission19
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words231
Number of lemmas124
Lexical density54
Number of sentences7
Average of words per sentence33
Number of words in the longest sentence63
Number of words in the shortest sentence10
Number of paragraphs6
Average of sentences per paragraph1.17

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Antes a profesión de cociñeiro non era algo doado e que lle gustara a xente, agora acadou moita popularidade.

En realidade, a cociña non gusta a todo o mundo, como se pensa actualmente, simplemente agora atopamos moitas ofertas de traballo neste ámbito; ademáis de que hai un montón de ciclos profesionais adicados a este tema e según a experiencia da xente son moi doados de realizar e con eles obtés un bo expediente porque ao ser tan doados, as notas son altas.

Agora, para as persoas que lle guste é moi lóxico que teñan a necesidade de integrarse neste campo, xa que descubriuse tantos ingredientes, tantas novas formas de preparar a comida, que se gústache cocinar ou a comida en xeral, isto sóa bastante apetecible.

Outra razón podería ser a falta de diñeiro e como tampouco se necesita ter uns estudos, aínda que haxa estes ciclos formativos, os restaurantes contratan a moita xente sen estudios e únicamente se ten un bo trato ou parece eficiente.

A parte negativa neste ámbito é os contratos en negro. Moitos bares, restaurantes ou cafeterías contratan a xente pero sen anteriormente firmar os papeis e ao final esta xente acaba explotada polos seus xefes e cun soldo de baixa calidade.

A partir de agora este campo de hostelería estará moi activo porque é unha maneira moi doada de conseguir traballo se non dispós de moitos recursos.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation