CORT_0632
ABAU/2016-2017/CD19/xuño/16
Writing year | 2017 |
Student level | 2º de Bacharelato |
Commission | 19 |
Examination date | Xuño |
Text type | Argumentativo |
Subject | Lingua e literatura galegas |
Topic | A gastronomía |
Number of words | 231 |
Number of lemmas | 124 |
Lexical density | 54 |
Number of sentences | 7 |
Average of words per sentence | 33 |
Number of words in the longest sentence | 63 |
Number of words in the shortest sentence | 10 |
Number of paragraphs | 6 |
Average of sentences per paragraph | 1.17 |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Antes a profesión de cociñeiro non era algo doado e que
lle gustara a xente, agora acadou moita popularidade.
En realidade, a cociña non gusta a todo o mundo, como se
pensa actualmente, simplemente agora atopamos moitas ofertas
de traballo neste ámbito; ademáis de que hai un montón
de ciclos profesionais adicados a este tema e según a
experiencia da xente son moi doados de realizar e con eles
obtés un bo expediente porque ao ser tan doados, as
notas son altas.
Agora, para as persoas que lle guste é moi lóxico que
teñan a necesidade de integrarse neste campo, xa que
descubriuse tantos ingredientes, tantas novas formas de preparar
a comida, que se gústache cocinar ou a comida en xeral,
isto sóa bastante apetecible.
Outra razón podería ser a falta de diñeiro e como tampouco se
necesita ter uns estudos, aínda que haxa estes ciclos formativos,
os restaurantes contratan a moita xente sen estudios e única
mente se ten un bo trato ou parece eficiente.
A parte negativa neste ámbito é os contratos en negro. Moitos
bares, restaurantes ou cafeterías contratan a xente pero sen anterior
mente firmar os papeis e ao final esta xente acaba explo
tada polos seus xefes e cun soldo de baixa calidade.
A partir de agora este campo de hostelería estará moi activo
porque é unha maneira moi doada de conseguir traballo se non
dispós de moitos recursos.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT
• Multi-token Annotation