GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0715

ABAU/2016-2017/CD21/xuño/06

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission21
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words225
Number of lemmas119
Lexical density53
Number of sentences5
Average of words per sentence45
Number of words in the longest sentence56
Number of words in the shortest sentence24
Number of paragraphs2
Average of sentences per paragraph2.50

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

A gastronomía gañou popularidade coa entrada de este ámbito nos medios de comunicación, gañando especial fama coa súa exposición na televisión, o que comezou como un simple programa de cociña onde unha persoa limitabase a ensinar de maneira rápida e sinxela pratos básicos para o día a día, obxecto d. Cuxos televidentes eran na súa maioría homes ou mulleres que buscaban cociña aprender un prato para cociñarlle aos seus fillos sen un afán realmente de buscar entretemento entreterse, acabou convertíndose en programas de cociña focalizados para toda a familia, como un programa máis para divertir á xente onde a comida chega a pasar a un segundo plano. Este proceso vai directamente enlazado co cambio de mentalidade da sociedade e os costumes, a xente agora busca na televisión un medio para evadirse, non para O cambio p na cociña para aumentar asií a demanda e o coñecemento e interese por esta ela é o que fixo dos programas de cociña un medio máis de entretemento. Por outra parte, apartándose dos medios encóntrase a gastronomía como arte, é dicir, enfocada para crear beleza nos pratos e non darlle relevancia a cociñar, senón a crear, esta tendencia fíxose popular porque a sociedade avanza e con ela novas técnicas e utensilios que fan posible a creación de verdadeira beleza nos pratos de comida.

Esta moda penso que non ten por que ser pasaxeira, a cociña tradicional sempre vai estar presente, mais agora compartirá o seu posto coa cociña innovadora.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation