GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0782

ABAU/2016-2017/CD22/xuño/19

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission22
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words214
Number of lemmas116
Lexical density54
Number of sentences12
Average of words per sentence17.83
Number of words in the longest sentence45
Number of words in the shortest sentence5
Number of paragraphs4
Average of sentences per paragraph3

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Nos últimos anos a gastronomía e a cociña volvéronse moi populares. Isto débese a moitas causas. Unha delas podería ser a auxe do capitalismo e o consumismo que estamos vivindo. A maioría das persoas teñen esa necesidade de consumir produtos e de probar novas cousas. Isto vai moi vinculado á mellora do nivel de vida en moitos países capitalistas como Estados Unidos ou Alemaña, nos que reciben mellores salarios e, polo tanto, teñen unha maior capacidade adquisitiva e poden acceder máis facilmente a comidas máis exóticas e restaurantes de luxo.

Outra causa podería ser a progresiva evolución da sociedade e do concepto de familia. Antes, tan as mulleres dedicábanse totalmente á cociña. Hoxe en día, todo t as mulleres xa non se dedican teñen ese rol imposto pola sociedade, o que inflúe a que máis homes se dediquen tamén á cociña e amosen un interese por ela.

Outro razón motivo podería ser que cada vez os programas de cociña están sendo moi populares, sobre todo na xuventude e nos máis pequenos, que tamén participan nestes programas. Son un bo método para acadar un maior interese nao mundo da gastronomía.

Ademais, na actualidade esxisten moitas xa carreiras de cociña que dan moito traballo especialmente nas zonas turísticas. O ge A popularidade que está alcanzando a gastronomía podería ser un cambio cultural durareiro.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation