GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0863

ABAU/2016-2017/CD24/xuño/11

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission24
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words225
Number of lemmas108
Lexical density48
Number of sentences7
Average of words per sentence32.14
Number of words in the longest sentence43
Number of words in the shortest sentence16
Number of paragraphs4
Average of sentences per paragraph1.75

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Nos últimos anos a gastronomía e a cociña acadaron gran popularidade, esto pódese deber a que na actualidade coñecemos a gastronomía e a cultura de outros países. Grazas aos avances nos transportes e nos medios podemos viaxar e coñecer os pratos típicos e a maneira na que viven outras culturas.

Tamén penso que está de moda o interese polos países exóticos, e esto é tamén grazas a os transportes e aos medios, xa que viaxar é moito máis barato qu e rápido que hantes, e grazas a os medios podemos ver como son esos lugares. Tamén está relacionado con isto, que se abran restaurantes típicos de outros países, ir por unha rúa dunha cidade galega e ver restaurantes especializados en comida china, italiana ou mexicana e algo moi normal e común. Nos supermercados tamén podemos encontrar ingredieentes para realizar algunha comida orixinaria de outras culturas, e algunhas salsas.

E Isto pódese tratar dun cambio cultural duradeiro, xa que cada vez hai máis restaurantes de este tipo, e a moita xente, tanto maiores como pequenos, interésanlles a comida típica de outros países, ademáis nunca está mal probar comidas exstranxeiras e coñecer como viven outras persoas.

En conclusión, penso que é algo positivo interesarse pola gastronomía e a cociña, e comer de maneira saludable, xa que cada vez os ingredentes da comida están máis controlados, e ltamén lévanse a cabo controis de sanidade nos bares e restaurantes.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation