GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0867

ABAU/2016-2017/CD24/xuño/15

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission24
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words180
Number of lemmas102
Lexical density56
Number of sentences8
Average of words per sentence22.50
Number of words in the longest sentence35
Number of words in the shortest sentence14
Number of paragraphs2
Average of sentences per paragraph4

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Na actualidade, a gastronomía está a dar un xiro de 180º e con iso as tradicións e formas alimentarias que durante moitas xeracións estiveron vixentes están a caer. Deste xeito a calidade e a cantidade van agora á inversa, xa que cando dende sempre o mellor restaurante era no que se pagaba pouco e se comía ate fartar,. Hoxe en día a gastronomía estase a convertir nunha arte e a boa mesa de agora básase nunhas racións máis reducidas pero máis elaboradas.

Porén, o que antes tiña de atractivo un asador ou un furancho, teno agora un gastrobar ou unha gastroteca. Por todas estas razóns a hostelería está a profesionalizarse e xa non vale calquera. As escolas de hostelería están a ter un auxe tremendo e un recoñecemento popular moi grande. Ao meu parecer a comida que é unha arte e un luxo en moitos dos casos, pero nalguns casos estamos a caer na ridiculez, presentando pratos onde hai que remexer pra encontrar a comida. Seamos coeerentes e ofertemos de todo, para que o consumidor elixa, non llo impoñamos.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation