CORT_0008
ABAU/2016-2017/CD01/xuño/08
Writing year | 2017 |
Student level | 2º de Bacharelato |
Commission | 01 |
Examination date | Xuño |
Text type | Argumentativo |
Subject | Lingua e literatura galegas |
Topic | A gastronomía
|
Number of words | 237 |
Number of lemmas | 126 |
Lexical density | 53 |
Number of sentences | 10 |
Average of words per sentence | 23.70 |
Number of words in the longest sentence | 35 |
Number of words in the shortest sentence | 13 |
Number of paragraphs | 4 |
Average of sentences per paragraph | 2.5 |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Un dos mellores placeres da vida é comer,
por iso na actualidade a cociña ten tanto
éxito. Hoxe en día hai moitos cociñeiros
destacables do no mundo da cociña, por
exemplo Arguiñano ou Ferrán Adriá entre moitos.
Considero que a cociña ten tanto éxito porque
a toda a xente lle gusta comer ben e
probar cousas novas, non a mesma pasta ou
empanada de sempre.
Actualmente está de moda a comida china,
onde podemos destacar os famosos "yatekomo",
pero en primeiro lugar, sin duda, a xente prefere
ir ao "Macdonals" ou ao "Burger King". Nestes
restaurantes de comida rápida, a xente sae
encantada de alí, pero o que a xente non sabe
e que esa comida tan deliciosa esconde detrás
un gran número de grasas. Como xa todas as
persoas deberíamos saber, non é sauda sano
comer sempre porcalladas. Na miña opinión,
penso que esta moda de ir un día sí e outro
tamén ao "Macdonals" acabarase extinguindo, xa
que a xente non é parba e non vai poñer a súa
saúde en perigo.
Tamén penso que a comida está nono noso día a
día, pola simpl sinxela razón de que existen
numerosos programas de televisión que tratan
sobre ela, por exemplo "Comando cocina".
En conclusión, vexo moi claro porque a cociña
é un dos puntos fortes na actualidade. Está
ben que se cren descubran tantos tipos de
comid receitas, porque de esta forma o noso
estómago nunca se aburrirá da comida.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT
• Multi-token Annotation