GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0027

ABAU/2016-2017/CD02/xuño/02

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission02
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words209
Number of lemmas89
Lexical density43
Number of sentences5
Average of words per sentence41.80
Number of words in the longest sentence69
Number of words in the shortest sentence18
Number of paragraphs3
Average of sentences per paragraph1.67

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

A gastronomía e a cociña comezaron a ter importancia, dende sempre, xa que comer foi unha cousa moi importante toda a vida, pero co paso do tempo a xente comezou a cambiar de formas de pensar, e empezousella empezouselle a dar máis importancia ao estético, e eu creo que dende eso comezou o cambio na gastronomía tamén. Para querer unha cousa primeiro ten que "entrar polos ollos", polo que cada paso a cociña comezou a ser máis estética, ata tal punto que, a día de hoxe, é máis importante que quede ben no prato a que quite a fame.

Hai novas técnicas como a deconstrucción, que consiste en separar os elementos dunha comida e cociñalos por separado. Tamén se fan concursos de cociña, nos que non se valora a presentación, tamén o sabor e que o prato esté ben cociñado.

Eu creo que todo eso está ben, innovar e que quede ben no prato é algo importante, pero creo que o máis importante é que a comida serve para comer, polo que ten que quitar a fame, e non é un xoguete co que se poida provar cousas novas, polo que penso que a cociña moderna ten o seu punto positivo ata q sempre que non sexa para un fin lúdico.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation