GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0074

ABAU/2016-2017/CD03/xuño/18

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission03
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words192
Number of lemmas90
Lexical density47
Number of sentences7
Average of words per sentence27.43
Number of words in the longest sentence43
Number of words in the shortest sentence10
Number of paragraphs3
Average of sentences per paragraph2.33

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Hoxe en día, a comida apórtanos moita información dunha determinada zona ou país dun país

Hoxe en día cada país, e incluso cada zona, teñen comida diferente, o que fai unha comida característica e, polo tanto, diferente, o que fai que a comida forme parte das costumes dese lugar.

Por exemplo, ¿que sería España sen a súa tan importante tortilla? Moitas persoas estranxeiras acuden a un determinado lugar pola comida. É tamén o caso de Roma coa pasta e a pizza. A gastronomía é máis importante do que nos pensamos, forma parte das costumes de cada país, e eso é o que a fai importante.

Hoxe en día a comida e, polo tanto, a gastronomía en xeral, convertíronse nun recurso moi importante para cada país pero, por que?

A resposta da pregunta é que a comida de p cada país e, incluso, de cada zona, é diferente, e iso é o que a fai tan especial. Un dos exemplos é Italia coa pasta e a pizza.

Unha gran parte das persoas que viaxan dun lugar a outro é para poder probar a comida típica de cada sitio, xa que forma parte da súa cultura, a igual que a vestimenta e a música e, por isto mesmo, acada tanta popularidade. Fai anos, o típico regalo que unha persoa lle podía facer a outra cando ía de viaxe, era traerlle unha boliña cun paisaxe e neve dentro pero, na actualidade, ademais da boliña é moi típico o regalar algo de comer. A algunhas persoas pareceralles raro pero, si unha persoa non viaxa, é moi pouco probable que tome comida á que non está acostumada, polo que se está perdendo parte das costumes doutros países. É polo que a gastronomía é tan importante, axúdanos a coñecer p aos demais países do mundo.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT