GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0144

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/07

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission05
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words179
Number of lemmas94
Lexical density53
Number of sentences8
Average of words per sentence22.38
Number of words in the longest sentence32
Number of words in the shortest sentence9
Number of paragraphs2
Average of sentences per paragraph4

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Nos últimos anos a gastronomía púxose moito de moda. Os que vivimos en Galicia coñecemos este fenómeno moi de cerca: todos os pobos de Galicia están repletos de bares. "Outra cousa non encontrarás, pero bares e restaurantes moitos", repite moita xente galega ou xente que vén de fóra do país. Pero agora a gastronomía vése doutra maneira, non a esa boa maneira de cociñar, ese caldo coas patacas tan famoso de Galicia, o lacón con grelos... Agora o que se leva é iso de cociñar moi rápido (vemos persoas que se baten en programas televisivos para ver quen remata antes) e cociñar algo moi simple. Agora xa non se leva o de facer unha boa carne ou peixe, lévase o de poñer nun prato unha pequena mostra de comida e unha pequena decoración. Con isto o que se consegue é perder a tradición, sobre todo a nosa, con tanta variedade; a pesar de que os novos gastrónomos digan que é unha renovación ou unha arte.

Na miña opinión, creo que non deberiamos perder o noso patrimonio, neste caso gastrónomo.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT