CORT_0150
ABAU/2016-2017/CD05/xuño/13
Writing year | 2017 |
Student level | 2º de Bacharelato |
Commission | 05 |
Examination date | Xuño |
Text type | Argumentativo |
Subject | Lingua e literatura galegas |
Topic | A gastronomía
|
Number of words | 184 |
Number of lemmas | 105 |
Lexical density | 56 |
Number of sentences | 4 |
Average of words per sentence | 46 |
Number of words in the longest sentence | 67 |
Number of words in the shortest sentence | 28 |
Number of paragraphs | 2 |
Average of sentences per paragraph | 2 |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
A gastronomía e a cociña levan estando presentes na nosa vida dende moito
tempo atrás aínda que é agora cando comezaron a gozar de certo recoñece
mento e prestixio. As causas que produciron este cambio de mentalidade
ou o comezo desta nova moda poden ser a fama que acadaron algúns
restaurantes pola acumulación de premios (Estrelas, Tenedores...) e a
publi curiosidade da xente por adentrarse nun mundo que lles parecía que
non coñecían pero que era algo realmente habitual en todos os fogares, aínda
que non se comese comida de deseño. E é que a gastronomía vai moito
máis alá da cociña con nitróxeno e de todas esas novidades porque
gastronomía tamén é a comida tradicional propia dunha cultura.
Sobre a duración eu penso que vai ser unha moda pero duradeira
porque hai moita publicidade detrás e moitos programas de televisión,
empresas, e incluso restaurantes, que están gañando moitos cartos grazas
a isto e queiramos ou non case sempre que celebramos algo de
celebrámolo cunha comida que se vai ver cada vez máis influída
polas novas tendencias de vangarda pero mantendo sempre algo da nosa
gastronomía tradicional.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT