GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0169

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/32

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission05
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words227
Number of lemmas125
Lexical density55
Number of sentences8
Average of words per sentence28.38
Number of words in the longest sentence53
Number of words in the shortest sentence14
Number of paragraphs5
Average of sentences per paragraph1.60

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Tanto na TVE como en Antena 3 tres son emitidos programas de cociña de alto nivel e que captan a atención do público, chegando a unhas cantidades de audiencia moi elevadas. Nos últimos anos, o mundo da cociña e da gastronomía acadaron unha gran popularidade, o que, na miña opinión, ten ventaxes.

Como xa dixen anteriormente, un factor importante deste auxe é a televisión, pois móstranos programas nos que podemos ver a cociñeiros de élite e gastrónomos profesionais traballar e disfrutar Isto, ademáis de producir beneficios económicos, leva a que a xente se interese por esta ciencia, que a min, no persoal, tamén me apasiona.

Outro factor que tamén potencia isto é o ámbito da saúde, pois cada vez encontramos máis xente nova preocupándose polo que comen e preparando pratos sanos sans, calculando todo o que inxiren. Este é outro campo moi interesante, pero do cal non podo disfrutar tanto como me gustaría.

En canto a se se trata dunha moda pasaxeira, non, na miña opinión, non. Considero que é algo que vai a arraigar na sociedade, e máis cando cada vez sanen máis estudos sobre a comida e os seus posibles aspectos negativos.

Iste é un cambio dos que realmente necesitamos, pois todos deberíamos coñecer o que comemos e comer de forma adecuada, especialmente a xente nova, pois, ao final, somos o futuro, e temos que estár sans.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT