GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0252

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/18

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission07
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words270
Number of lemmas146
Lexical density54
Number of sentences14
Average of words per sentence19.29
Number of words in the longest sentence27
Number of words in the shortest sentence6
Number of paragraphs4
Average of sentences per paragraph3.50

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Na actualidade a gastronomía pode ser considerada como unha forma máis de facer arte. Sen ir máis lonxe, na televisión existen múltiples programas ou concursos gastronómicos dunha gran audiencia. De todas formas, isto non quere dicir que actualmente exista unha boa cultura alimentaria. Ademais, cabe destacar que a alimentación e unha función vital para os seres vivos, xa que nos aporta a enerxía necesaria para o noso día a día. Tamén é importante citar que nos últimos anos a tasa de obesidade e problemas alimentarios aumentou considerablemente, polo tanto, ¿realmente avanzamos no mundo da gastronomía?

A tecnoloxía e demais avances técnicos facilitannos a vida cotiá, ademais de abrir un gran abanico de posibilidades en múltip diversos ámbitos, e un destes é o gastronómico. A innovación tecnolóxica e cultural permiteiu a creación de receitas e pratos nunca antes vistos. , dun Ditos pratos caracterizanse polo seu exotismo visual, búsqueda e mestura de novos sabores e olores, aportacións nutritivas de gran trascendencia na saúde, etc.

Por outro lado, estos avances deron lugar a un erro gastronómico que desencadea múltiples problemas saudables: a comida rápida e a comida precociñada. Este tipo de comida e a alimentación básica dunha gran parte da sociedade actual, sobretodo a que vive inmersa no dinamismo das grandes ciudades. A comida rápida ten grandes vantaxes, ao igual que pero ao mesmo tempo ten diversos inconvintes.

En conclusión, podemos afirmar que a alimentación é unha acción necesaria e moi de gran trascendentcial para todo o mundo,. Un dos grandes placeres da vida. Pero como seres biolóxicos e consicientes de nos persoas conscientes que somos, debemos limitarnos a ofrecerlle ao noso corpo o xusto e necesario, sen excesos nin carencias.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT