GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0282

ABAU/2016-2017/CD08/xuño/02

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission08
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words208
Number of lemmas95
Lexical density46
Number of sentences7
Average of words per sentence29.71
Number of words in the longest sentence43
Number of words in the shortest sentence21
Number of paragraphs4
Average of sentences per paragraph1.75

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

O autor do texto, pon de manifiesto a idea de que a gastronomía e a cociña foron desenvolvéndose en gran medida, chegando a ter unha gran popularidade.

Desde o meu punto de vista, que é verdade que todo o relacionado coa cociña foi tendo moita popularidade, pero ¿porque cal é a súa causa ? Na miña opinión, débese que hoxe en día existen modas que fan que a xente as siga, como si estivesen cegos e non tivesen outras cosas que facer. Aínda así, a cociña en xeral é algo bastante normal, no relevante a xa que a xente lle gusta facer recetas, para logo cociñarlas.

Polo tanto, podemos dicir que é unha moda pasaxeira, xa que en realidade o facemos para o noso beneficio propio, para contentar a outras persoas ou para sentirnos importantes. Por iso, a popularidade da cociña e a gastronomía débese a nós mesmos, xa que somos nós os que a difundimos pola polos medios de comunicación, é dicir, nós somos os que a popularizamos.

En conclusión, a popularidade da cociña é causa das modas que existen hoxe en día, pero o importante é que somos as persoas as que a caracterizamos como algo esencial para a nosa vida diaria, xa que (como dixen antes) sentímonos ben facéndoo.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT