GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0286

ABAU/2016-2017/CD08/xuño/06

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission08
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words239
Number of lemmas111
Lexical density46
Number of sentences13
Average of words per sentence18.38
Number of words in the longest sentence29
Number of words in the shortest sentence5
Number of paragraphs8
Average of sentences per paragraph1.63

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Na actualidade, a cociña e a gastronomía cada vez é máis prominente; é ben sabido por todos que España é un país no que se valora moito a comida.

Cada vez son máis os programas de televisión que emiten concursos de cociña, como Masterchef. De todas formas o que veñen sendo estes programas son nada máis e nada menos que copias doutros que se emiten noutros países.

Volvendo ao tema da comida, existen novas modas en canto a forma de cociñar, que por suposto son pasaxeiras. Pratos refinados con cousas polo medio que a saber Deus que son.

Como sempre se di non hai mellor comida que a da túa avoa ou o que ben ser o mesmo, senón sabes o que leva non o comas.

Para as persoas aprensivas estas novas modas provocan catástrofes non seus estómagos, pero para as persoas que non o son é perfecto.

Moitas persoas pásano ben comendo, e é que algunhas destas, viven para comer. Disfrutan comendo todo tipo de cousas. Está a xente que bota tomate as patacas fritas de bolsa, a que pon pementa a tortilla. Para gustos, sempre hai colores.

O importante é que cas tendencias innovadoras e a pervivencia da comida tradicional, todo o mundo pode estar tranquilo á hora de xantar.

O ser humano é un animal que inventa todo tipo de cousas e cando se trata de algo que proporcione o noso benestar, somos os mellores.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT