CORT_0329 ABAU/2016-2017/CD09/xuño/02
Writing year 2017
Student level 2º de Bacharelato
Commission 09
Examination date Xuño
Text type Argumentativo
Subject Lingua e literatura galegas
Topic A gastronomía
Number of words 232
Number of lemmas 112
Lexical density 48
Number of sentences 10
Average of words per sentence 23.20
Number of words in the longest sentence 32
Number of words in the shortest sentence 9
Number of paragraphs 5
Average of sentences per paragraph 2
View options
Text: Full transcription Student final version Orthographic standard Morphological standard Lexical standard Grammatical standard Semantic standard Discoursive standard
Show: Colors Formatting <pb> <lb>
Tags: Standard lemma Original lemma POS tag (standard) POS tag (original) Type of deviation of the standard Source of the non-standard form Derived correction Connector
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
É unha evidencia que o mundo da gastronomía e da
cociña dou nos últimos anos un gran xiro nas preocupacións .
Antes só se cuestionaba o sabor dun bo prato , non importaba
a presentación do mesmo e o verdadeiramente esencial era
comer en gran cantidade ata acabar desbordado .
Agora , na actualidade , sen embargo a preocupación dun
gran cociñeiro é a de innovar en cada prato . Iso é o
que diferencia un gran cociñeiro dun medianamente bo . Os mellores ,
teñen unha brillante capacidade para desenvolver unha boa
presentación e non se olvidan da importancia do sabor , polo que
tamén mostran un importante interese .
Unhas das causas que fixeron posíbel o xiro a unha
cociña máis innovadora foron a modernización dos elementos
de cociña e tamén a conexión de todo o mundo . Nestes
momentos é máis fácil interactuar cos lugares descoñecidos .
Esta comunicación cos lugares afastados fixo máis doada
a transmisión das culturas repartidas por todo o planeta , e
axudou a poñer en común as ideas , gustos , formas e
métodos para a cociña .
A parte de todo iso , moita xente pensa que este cambio
perdurará no tempo , porque as persoas máis poderosas diferéncianse
da maioría da poboación por poder consumir estes diminutos
e prezados pratos .
Por todo iso , valorase que a cociña ten que ter boas
prestacións , é importante a apariencia pero o verdadeiramente
importante está no sabor , polo que non hai que olvidarse
disto último .
Legenda:
Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido
Download current view as TXT