GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0329

ABAU/2016-2017/CD09/xuño/02

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission09
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words232
Number of lemmas112
Lexical density48
Number of sentences10
Average of words per sentence23.20
Number of words in the longest sentence32
Number of words in the shortest sentence9
Number of paragraphs5
Average of sentences per paragraph2

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

É unha evidencia que o mundo da gastronomía e da cociña dou nos últimos anos un gran xiro nas preocupacións . Antes se cuestionaba o sabor dun bo prato, non importaba a presentación do mesmo e o verdadeiramente esencial era comer en gran cantidade ata acabar desbordado.

Agora, na actualidade, sen embargo a preocupación dun gran cociñeiro é a de innovar en cada prato. Iso é o que diferencia un gran cociñeiro dun medianamente bo. Os mellores, teñen unha brillante capacidade para desenvolver unha boa presentación e non se olvidan da importancia do sabor, polo que tamén mostran un importante interese.

Unhas das causas que fixeron posíbel o xiro a unha cociña máis innovadora foron a modernización dos elementos de cociña e tamén a conexión de todo o mundo. Nestes momentos é máis fácil interactuar cos lugares descoñecidos. Esta comunicación cos lugares afastados fixo máis doada a transmisión das culturas repartidas por todo o planeta, e axudou a poñer en común as ideas, gustos, formas e métodos para a cociña.

A parte de todo iso, moita xente pensa que este cambio perdurará no tempo, porque as persoas máis poderosas diferéncianse da maioría da poboación por poder consumir estes diminutos e prezados pratos.

Por todo iso, valorase que a cociña ten que ter boas prestacións, é importante a apariencia pero o verdadeiramente importante está no sabor, polo que non hai que olvidarse disto último.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT