CORT_0342
ABAU/2016-2017/CD09/xuño/15
Writing year | 2017 |
Student level | 2º de Bacharelato |
Commission | 09 |
Examination date | Xuño |
Text type | Argumentativo |
Subject | Lingua e literatura galegas |
Topic | A gastronomía |
Number of words | 246 |
Number of lemmas | 138 |
Lexical density | 56 |
Number of sentences | 10 |
Average of words per sentence | 24.60 |
Number of words in the longest sentence | 44 |
Number of words in the shortest sentence | 13 |
Number of paragraphs | 5 |
Average of sentences per paragraph | 2 |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Na antigüidade o que sempre faltaron foron alimentos,
se ven se cultivaban mal as terras ou as diferenzas
económicas eran abismais entre as clases altas
e a maioría que constituían as clases baixas
Isto era algo propio de sitios como Galicia coas
rendas forais.
Pero na actualidade polo menos os paises
occidentales non contan con ese problema a uns
niveis tan extremos. Polo que por fin a sido posible
o desarrollo da desenvolvemento da gastronomía
como arte. Máis que unha moda pasaxeira constitue
parte da nosa cultura á cal enriquece.
Outro factor que a tomado parte no auxe da
gastronomía elaborada é a globalización. Isto a
cambiado e combinado innumerables culturas
como por exemplo a gastronomía xaponesa que
cada día gaña máis terrenoo pola súa elegancia
e carácter diferencialista, nada que ver coa
gastronomía europea. Outro fenómeno propio
da gastronomía contemporánea son as fuxiións,
combinacións de dous ou varias gastronomías e
culturas nun mesmo menu.
É importante tamén considerar a recente
obsesión global pola gastronomía innovadora como
unha oportunidade de influir nos ámbitos persoais
da sociedade respecto á comida e cambialos hacia
mellor, hacia unha vida máis saudable.
Debido a este interés pola cociña cada vez hai
máis coñecemento sobre os efectos que distintos
alimentos teñen para nós, e podemos actuar
en consecuencia.
En conclusión, a popularidade que ten hoxe en día a
cociña e beneficiosa tanto para a socieda a
nivel social coma cultural. Constitueirá un
cambio cultural duradeiro que favorecerá ás
xeracións futuras e enriquecerá o coñecemento
sobre outras culturas e tradicións.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT