CORT_0350 ABAU/2016-2017/CD09/xuño/23
Writing year 2017
Student level 2º de Bacharelato
Commission 09
Examination date Xuño
Text type Argumentativo
Subject Lingua e literatura galegas
Topic A gastronomía
Number of words 224
Number of lemmas 122
Lexical density 54
Number of sentences 6
Average of words per sentence 37.33
Number of words in the longest sentence 55
Number of words in the shortest sentence 16
Number of paragraphs 3
Average of sentences per paragraph 2
View options
Text: Full transcription Student final version Orthographic standard Morphological standard Lexical standard Grammatical standard Semantic standard Discoursive standard
Show: Colors Formatting <pb> <lb>
Tags: Standard lemma Original lemma POS tag (standard) POS tag (original) Type of deviation of the standard Source of the non-standard form Derived correction Connector
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Non é un segredo para ninguén dicir que a gastronomía
xunto coa cociña en xeral gañaron gran popularidade ,
pero para analizar as causas debemos preguntarnos : que
é o que comemos ? ou por qué estamos a pagar ?
Non é o mesmo acudir ao teu mesón de confianza ,
aquel con menú do día no que cando saes á de ser
a rolos , que sentarse nunha terraza en sillóns masaxeadores
mentres tráenche comida á carta , escrita nun idioma que descoñeces
pero que pides igual porque está en francés , e é caro , debe
estar bo . Neste último caso , quitando os luxos do lugar ,
pódese afirmar que ademáis de pagar pola comida , gastas
na calidade e imaxe no plato , así como a súa preparación ,
mentres que en lugares máis austeiros ou humildes , gástase
só en comida e preparación .
Con todo , a gastronomía dun país e f orma parte da súa
cultura e é moi importante preservala . Así , coa chegada da
era das comunicacións , a transmisión de información dunha
cultura a outra fíxose máis doada , dándose a coñecer gastronomía
de todo recuncho no mundo , e facéndoa así moito máis popular .
Así , coa súa
Deste xeito , coa súa popularización chegou a difusión de contenido
audiovisual con respecto á cociña , desde programas televisivos ata fotografías
ou arte , sen embargo o fin segue a ser o mesmo , pagues máis ou menos
e sea máis ou menos artístico : terminar coméndoo .
Legenda:
Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido
Download current view as TXT