GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0350

ABAU/2016-2017/CD09/xuño/23

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission09
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words224
Number of lemmas122
Lexical density54
Number of sentences6
Average of words per sentence37.33
Number of words in the longest sentence55
Number of words in the shortest sentence16
Number of paragraphs3
Average of sentences per paragraph2

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Non é un segredo para ninguén dicir que a gastronomía xunto coa cociña en xeral gañaron gran popularidade, pero para analizar as causas debemos preguntarnos: que é o que comemos? ou por qué estamos a pagar? Non é o mesmo acudir ao teu mesón de confianza, aquel con menú do día no que cando saes á de ser a rolos, que sentarse nunha terraza en sillóns masaxeadores mentres tráenche comida á carta, escrita nun idioma que descoñeces pero que pides igual porque está en francés, e é caro, debe estar bo. Neste último caso, quitando os luxos do lugar, pódese afirmar que ademáis de pagar pola comida, gastas na calidade e imaxe no plato, así como a súa preparación, mentres que en lugares máis austeiros ou humildes, gástase en comida e preparación.

Con todo, a gastronomía dun país eforma parte da súa cultura e é moi importante preservala. Así, coa chegada da era das comunicacións, a transmisión de información dunha cultura a outra fíxose máis doada, dándose a coñecer gastronomía de todo recuncho no mundo, e facéndoa así moito máis popular.

Así, coa súa

Deste xeito, coa súa popularización chegou a difusión de contenido audiovisual con respecto á cociña, desde programas televisivos ata fotografías ou arte, sen embargo o fin segue a ser o mesmo, pagues máis ou menos e sea máis ou menos artístico: terminar coméndoo.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT