GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0353

ABAU/2016-2017/CD09/xuño/26

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission09
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words193
Number of lemmas87
Lexical density45
Number of sentences7
Average of words per sentence27.57
Number of words in the longest sentence48
Number of words in the shortest sentence14
Number of paragraphs4
Average of sentences per paragraph1.75

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

A gastronomía e a cociña están sendo moi populares na actualidade e na miña opinión, non é unha cuestión de moda.

Eu creo que este aumento da popularidade da gastronomía débese ao mundo globalizado no que vivimos. Con isto refírome a que á xente cando viaxa, (ou non necesariamente nunha viaxe), gústalle coñecer cousas doutras culturas; os seus costumes, as súas vestimentas, a súa lingua e tamén a súa gastronomía. Eu supoño que isto, no caso concreto de descubrir variedades na gastronomía, crea na xente unha afición polas comidas exóticas e, nalgúns casos, as leva a querer dedicarse a unha profesión coma a gastronomía.

Para explica Na miña opinión, a profesión de gastrónomo é unha profesión que ten que ser vocacional, é dicir, se a alguén non lle gusta probar alimentos exóticos, nunca se vai dedicar a esta profesión, por iso creo que esta profesión non aumentou a súa popularidade por "estar de moda".

Porén, eu penso que este aumento da popularidade desta profesión vai desembocar nun cambio na gastronomía, non a nivel mundial, por suposto, pero si nun amplio rango. Tamén creo que este cambio na gastronomía, de producirse, vai ser lento e progresivo.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT