GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0373

ABAU/2016-2017/CD10/xuño/04

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission10
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words250
Number of lemmas137
Lexical density55
Number of sentences7
Average of words per sentence35.71
Number of words in the longest sentence62
Number of words in the shortest sentence14
Number of paragraphs3
Average of sentences per paragraph2.33

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Nestes últimos anos, tanto a práctica da gastronomía como a da cociña viuse aumentada. De feito, non fai falla máis que acender a televisión e ver pr distintos programas televisivos con diferentes popularidades gastronómicas ao seu frente como Másterchef a cargo de chefs como Jordi Cruz, ou Topchef, que é posterior a Másterchef, ao mando do famoso gastrónomo Alberto Chicote.

Non os programas televisivos de cociña aumentaron (antes tíñamos Karlos Arguiñano e pouco máis) senón que tamén apareceron blogues de repostería, canles de Youtube de cociña, ou contas de Instagram de xente que sube á rede as súas experiencias nos fogones. Ata as nais, cando prepáranlle un prato aos seus fillos, optan por subilo ás redes sociais e alardear entre as súas amizades.

Posíblemente o boom da cociña a través dos medios de comunicación sexa unha simple moda que xurdeu por diversos factores sovbretodo a imitación duns programas televisivos a outros, ou das contas de cociña en redes sociais. De igual forma pasou cos programas de viaxe, moi frecuentes hai non moitos anos (Pekín Express, Callejeros Viajeros, Españoles por el mundo) e agora casi inexistentes. O que é un cambio máis significativo na cultura culinaria é que, exista ou non moda, xa está aberto un ábano de posibilidades para ampliar de forma sinxela e fa cómoda a forma de aprender novos pratos ou novas técnicas na cociña, fronte á antiga transmisión xeracional das receitas de cociña, o que limitaba moito máis a variedade na cociña da casa.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT