CORT_0373
ABAU/2016-2017/CD10/xuño/04
Writing year | 2017 |
Student level | 2º de Bacharelato |
Commission | 10 |
Examination date | Xuño |
Text type | Argumentativo |
Subject | Lingua e literatura galegas |
Topic | A gastronomía
|
Number of words | 250 |
Number of lemmas | 137 |
Lexical density | 55 |
Number of sentences | 7 |
Average of words per sentence | 35.71 |
Number of words in the longest sentence | 62 |
Number of words in the shortest sentence | 14 |
Number of paragraphs | 3 |
Average of sentences per paragraph | 2.33 |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Nestes últimos anos, tanto a práctica da
gastronomía como a da cociña viuse aumentada.
De feito, non fai falla máis que acender a
televisión e ver pr distintos programas tele
visivos con diferentes popularidades gastronómicas
ao seu frente como Másterchef a cargo de
chefs como Jordi Cruz, ou Topchef, que é
posterior a Másterchef, ao mando do famoso
gastrónomo Alberto Chicote.
Non só os programas televisivos de cociña aumentaron
(antes só tíñamos Karlos Arguiñano e pouco máis)
senón que tamén apareceron blogues de repostería,
canles de Youtube de cociña, ou contas de Instagram
de xente que sube á rede as súas experiencias
nos fogones. Ata as nais, cando prepáranlle
un prato aos seus fillos, optan por subilo ás redes
sociais e alardear entre as súas amizades.
Posíblemente o boom da cociña a través dos
medios de comunicación sexa unha simple moda
que xurdeu por diversos factores sovbretodo a imitación
duns programas televisivos a outros, ou das contas
de cociña en redes sociais. De igual forma pasou
cos programas de viaxe, moi frecuentes hai non moitos
anos (Pekín Express, Callejeros Viajeros, Españoles por el mundo) e
agora casi inexistentes. O que sí é un cambio
máis significativo na cultura culinaria é que,
exista ou non moda, xa está aberto un ábano
de posibilidades para ampliar de forma sinxela
e fa cómoda a forma de aprender novos pratos
ou novas técnicas na cociña, fronte á antiga trans
misión xeracional das receitas de cociña, o que
limitaba moito máis a variedade na cociña da
casa.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT