CORT_0377
ABAU/2016-2017/CD10/xuño/08
Writing year | 2017 |
Student level | 2º de Bacharelato |
Commission | 10 |
Examination date | Xuño |
Text type | Argumentativo |
Subject | Lingua e literatura galegas |
Topic | A gastronomía |
Number of words | 210 |
Number of lemmas | 114 |
Lexical density | 54 |
Number of sentences | 7 |
Average of words per sentence | 30 |
Number of words in the longest sentence | 44 |
Number of words in the shortest sentence | 18 |
Number of paragraphs | 3 |
Average of sentences per paragraph | 2.33 |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Non coñezo demasiado o mundo da gastronomía, pero penso que a popularidade que acadou
non é nin moito menos unha simple moda pasaxeira. Grazas ás novas tecnoloxías, aos
medios de comunicación e á posibilidade de obter todo tipo de alimentos na nosa sociedade,
a gastronomía comezou a salientar entre os temas de interese público. Na actualidade,
podemos ver na televisión moitos concursos de cociña como Masterchef, nos que os
seus participantes compiten por facer o mellor prato, analizado e catado por un ou máis
xuíces que darán o seu veredicto sobre estes. Todo hai que dicilo, programas coma
este adoitan ter bastante audiencia, e non se trata dunha mera casualidade.
Como dixen anteriormente, os medios promocionan a gastronomía, e outras maneiras de
facelo tamén son a creación de ciclos de Hostelería e Cociña, para
que as persoas e sobre todo os rapaces máis novos se interesen polo mundo da
gastronomía e se integren nel. Este dato coñézoo mellor grazas a que precisamente
no meu instituto, o IES Fraga do Eume, existe un sector dedicado a estes ciclos.
Polo tanto, penso que a popularización deste fenómeno débese sobre todo á influencia
das innovacións da época actual, que permiten difundir e dar a coñecer calquer
tema que poida ser de interese público.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT