GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0382

ABAU/2016-2017/CD10/xuño/13

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission10
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words239
Number of lemmas104
Lexical density44
Number of sentences8
Average of words per sentence29.88
Number of words in the longest sentence53
Number of words in the shortest sentence11
Number of paragraphs7
Average of sentences per paragraph1.14

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

A gastronomía e a cociña foron acadando gran popularidade neste tempo, en e son mais cada vez mais as persoas que acaban dedicando a su vida a este mundo.

Cada vez podemos ver mais premios ou recoñecementos hacia este ámbito. Así como títulos ou profesións de recoñecido presti persoas que se adi dedican a esta profesión e que acaban sendo de recoñecido prestixio.

A importancia vai medrando cada vez mais, e son moitas as persoas que buscan os mellores sitios para xantar co fin de satisfacer os seus gustos.

Pero Aínda que son poucas as persoas que se poden permitir tales luxos, xa que un xantar en algun restaurante de recoñecido prestixio e que conte coas coñecidas estrelas 'michelin' non é apto para a bolsillo carteira de todo o mundo.

Ata fai relativamente pouco tempo, non existían os chamados cordón de ouro nin títulos semellantes relacionados con este ámbito da gastronomía, polo que a existencia dos dos p destes prestixiosos restaurantes podería ser nada mais q cunha moda pasaxeira, ou polo contrario, un ámbito que vaia crecendo co paso do tempo e que continúe acadando importancia.

Unha das causas que fai crecer a gastronomía é o turismo e xa que cada vez máis persoas buscan lugares onde se coma ben, e por outro lado, cociñ os cociñeiros queren satisfacer aos turistas e acadar prestixio na dentro da súa profesión.

Polo tanto, a gastronomía e cociña podería non ser so unha moda pasaxeira e un cordón de ouro podería acabar collendo o mesmo prestixio d cun actor de Hollywood.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT